top of page
Search

Primena kompetenci u selekciji i razvoju-novi Thalento izveštaji za podršku rasta i razvoja talenata



Šta očekuje kompanija od svoje službe ljudskih resursa? Odgovor na ovo pitanje zavisi od stepena razvijenosti kompanije, industrije, konteksta u kom kompanija posluje, od lidera i njihove svesti o važnosti uloge HR- a u organizaciji.


Međutim, ono što je zajedničko većini zahteva su osnovna tri očekivanja:

  • Stručnost – poznavanje profesije, HR procesa, poznavanje psihologije ljudi i organizacije.

  • Nepristrasnost – spremnost da se proces sagleda iz nezavisne perspektive, u kojoj je dobro izbalansiran uticaj subjektivnog mišljenja i objektivnih pokazatelja.

  • Efikasna HR rešenja. U organizaciji, vreme je resurs, resurs koji se neretko visoko vrednuje. Ultimativni cilj je doći do rešenja koja su vremenski optimizovana, efikasna i efektivna.

Thalento se pobrinuo da naprednim razvojem modela kompetenci omogući HR profesionalcima da na jedan klik unaprede svoj pristup u selekciji i razvoju talenata i lidera. Sve što je potrebno da uradite jeste da vaš kandidat ili zaposleni popune test ličnosti imotivacije, što u proseku traje 20 minuta. Kada je osoba popunila test, moguće je da na jedan klik izvučete izveštaj kroz koji ćete dobiti:


- Pitanja za intervju zasnovana na kompetencama

- Izveštaj o kompetencama zaposlenog sa razvojnim savetima

- Izveštaj o kompetencama zaposlenog sa coaching savetima.


Zašto su vam ovi izveštaji potrebni?


Jedna od čestih tema u radu sa ljudima je subjektivnost. Psiholozi često govore o greškama prilikom procene, koje su uslovljene prirodom naših psiholoških procesa. Bez obzira koliko ste iskusni kao intervjuer ili procenjivač, vaša procena je uvek subjektivna. Kroz lični rast i svest o sebi možete smanjivati stepen greške u svojoj proceni, međutim, ovo je isključivo stvar motivacije vas kao pojedinca. Neki procenjivači se bave ovim temama. Neki ih zapostavljaju.


Mogućnost da zadavanjem testa ličnosti dobijete objektivnu procenu nivoa razvijenosti kompetenci kod talenata ili kod kandidata, smanjuje mogućnost greške u proceni. Upoređivanjem objektivne procene nivoa razvijenosti kompetenci sa subjektivnom procenom procenjivača, moguće je izoštriti sliku o trenutnom ispoljavanju kompetenci i potencijalima.


Kada uz ovakav izveštaj koji nam daje uvid u nivo razvijenosti kompetenci dobijemo i predlog pitanja za intervju, razvojne savete ili coaching savete, dobijamo rešenja koja nam štede vreme i koja su prilagođena trenutnom nivou razvijenosti kompetenci kandidata ili razvojnim potrebama talenata.


Vaš proces selekcije i regrutacije postaje objektivniji i efikasniji, a procesi razvoja talenata fokusirani na njihove potrebe.


Možete isprobati svaki od ovih dodataka, kao i širinu modela kompetenci, tako što ćete nas kontaktirati. Omogućićemo vam da besplatno isprobate ove dodatke i osetite benefite koje pruža primena modela kompetenci u praksi u ljudskim resursima.


bottom of page