top of page
Search

Inspirativni pogled napred

Sanja Jevđenijević deli svoje viđenje stare i planove za Novu Godinu


Kao što se zavesa spušta na još jednu godinu punu izazova i postignuća, razgovaramo sa Sanjom Jevđenijević, Managing Partner-om naše agencije. Hajde da se podsetimo sjajnih momenata koje je 2023. donela, ali i da zaronimo u uzbuđenje i nadu koju donosi nova godina. Uz nadolazeću 2024. godinu pred nama, ovo je prilika da saznamo više o viziji, ciljevima i planovima dok preduzimamo korake ka budućnosti.


Kako je protekla godina za HR Xcel?  Koje su najveće lekcije koje si naučila iz ovogodišnjih iskustava?


Godinu koja je na izmaku obeležilo je za našu agenciju, a i za sve članove tima, dosta toga. Pokrenuli smo prvu domaću platformu za interne komunikacije i unapredjene posvećenosti Boost, otpočeli partnersku saradnju na projektu Employer Booster sa agencijom Represent, nastavili dugogodišnje saradnje sa našim klijentima i otpočeli neke nove, pridružili su nam se novi saradnici koji su doneli svoje znanje i dugogodišnje iskustvo i proslavili svojih prvih 5 godina postojanja kroz prikupljanje sredstava za nabavku opreme u Tiršovoj.


Kao i svake godine, bilo je uspona i padova, izazova i puno profesionalnih i životnih lekcija.


Ako bih trebala da izdvojim svoja učenja, svakako su to sve brže adaptacije na promene, prolaznost svih izazova i lekcije koje nosim nakon njih, puno više rada na sebi, svojim potrebama, svojoj dobrobiti, kako bi i oni oko mene imali više i bolje za sebe, u našoj saradnji i odnosima.


Kako planiraš da iskoristiš stečena iskustva kako bi bila u toku sa novim trendovima u HR industriji u narednoj godini? Koje inovacije ili strategije nameravaš da implementiraš i ti i agencija u 2024.?


Meni nikada nije manjkalo potrebe za uvodjenjem novih rešenja, alata, metodologija i saradnji sa novim partnerima na temu HR-a, lidera, kulture, organizacije, dobrobiti, kreiranja imidža poželjnog poslodavca pa tako planiram i da nastavim u Novoj 2024.god.


Krajem ove godine pokrenula sam sa Majom Babić partnerski i prvi korporativni Well-being centar, The Well by Sanja& Maja, koji na jednom mestu omogućuje rad na mentalnom, fizičkom i poslovnom nivou sa pojedincima i timovima. Maja je sertifikovani wellness &health couch Mayo Clinic i uz saradnju sa eminentnim lekarima, psihoterapeutima, nutricionistima, fizioterapeutima, kreirale smo jedinstveno rešenje za rad na sebi koji za cilj ima zadovoljnije, produktivnije i srećnije zaposlene. Planiramo da preventivno bavljenje svojim zdravljem i potrebama postane prioritet svima i da ne lečimo isključivo posledice. Takodje, želja mi je da Well-being postane tema broj jedan u svim našim kompanijama i da sa digitalnim rešenjima koje smo kreirali za tržiste, omogućimo bavljenje blagostanjem sa svim zaposlenima u realnom vremenu.


Boost nastavlja da se širi i postajemo jedan od prepoznatljivih alata za interne komunikacije putem telefona i web-a koje su blagovremeno i usmerene na sve zaposlene, a ne samo na one koji imaju računar. Employer Booster je jedino rešenje koje brend kompanije struktuirano gradi i unapredjuje iznutra.


Na ovaj način raste i naša agencija ali ono sto je meni lično još važnije je da naša rešenja i saradnje, pored toga što su inovativne i drugačije, kreiraju dodatnu vrednost klijentima i prave vidljivu i održivu promenu na bolje - pojedinaca, timova i organizacija.


Koja je uloga agencije u podršci klijentima u postizanju njihovih ciljeva u 2023. godini?


Iskreno verujem da smo i sa malim i sa velikim projektima, doneli svim našim klijentima neku promenu koja je opet podstakla ostvarenje makar delića uspeha. Osim nekih značajnih menadžerskih transfera, radili smo dosta liderskih i menadžerskih assessment-a i na osnovu njih tailor made razvojne programe. Uradili smo assessment-e kulture, izmerili entropiju, vrednosti koje u organizacijam žive, well-being score i radili na unapredjenju i transformaciji. Implementirali smo našu platformu za interne komunikacije i unapredjenje posvećenosti u nekoliko kompanija i unapredili postojeće kanale i blagovremenost informisanja zaposlenih. Podstakli smo razmišljanje i rad na preventivi i zaštiti zdravlja i brigu o pojedincu, timu i organizaciji. Rezultat je posledica svega onoga sto najpre mi u agenciji radimo sa svojim klijentima, a kompanijski rezultati su svakako ishod onoga sto lideri i organizacije rade sa svojim zaposlenima.


Koliko smo usmereni na promene i rad na organizaciji, kuturi  i liderima, svakako se vidi ne samo u rezultatima i ostvarenim strategijama, vec i u poziciji brenda i imidžu poslodavca.


Šta bi poželela svima u 2024?


Želim vam da se okrenete najpre sebi, budete zdravi i srećni, širite dobru vibraciju i pozitivnu energiju, volite se i budete voljeni!


Želim da nadjete svoj mir, sreću i ljubav ili ih zadržite uz sebe i pažljivo čuvate.

I naravno, želim vam da radite u skladu sa sobom, svojim potrebama, gradite uspešne karijere, budete ili ostanete jedinstveni u tome ko ste, šta ste, gde i sa kim radite.


Okružite se pozitivnim i inspirativnim liderima, budite deo organizacija koje brinu o vama, vašem zdravlju i potrebama.


Srećna Nova 2024.god!


A šta Sanja želi Sanji? 😊


Sanji želim isto što i drugima i još jednu malu, skromnu želju koju ću zadržati za sebe, da bi se ostvarila :)



bottom of page