top of page
Search

Primena kompetenci u razvoju talenata - Izveštaj o kompetencama sa coaching savetima

I treći izveštaj o kome pričamo je - Izveštaj o kompetencama sa coaching savetima


Podržati zaposlene na njihovom razvojnom putu je proces. Naravno, jedan izveštaj neće rešiti sve izazove i omogućiti da ljudi na svoj razvojnom putu zaista i rastu.

Međutim, izveštaj sa ciljanim coaching pitanjima, može podstaći introspekciju i obogatiti coaching proces koji planirate za vaše talente.


Ukoliko želite da se dublje uključite u razvoj zaposlenih i razvoj talenata, korisno je da uključite i coaching u vaše razvojne inicijative. Coach može biti eksterno angažovan, a moguće je opredeliti se i za interne resurse za coaching. Svaki menadžer je odgovoran za razvoj svog tima, i može da bude i coach svojim zaposlenima. Thalento izveštaj sa coaching savetima, daje predloge ponašanja i aktivnosti koje mogu koristiti zaposlenom u njegovom daljem radu i razvoju. Ovi saveti mogu poslužiti kao smernice za coaching.


Primena ovog izveštaja donosi mnogostruke benefite:

  1. Personalizovano vođenje. U zavisnosti od razvijenosti nivoa kompetenci, dobijenih nakon procene, Thalento izveštaj nudi coaching smernice koje podržavaju dalji razvoj osobe.

  2. Razvoj karijere pojedinca. Mogućnost da nakon procene dobijete konkretno vođenje kroz vaš dalji razvoj, podstiče konstruktivna ponašanja na poslu i dalje napredovanje.

  3. Proširenje samosvesti. Coaching saveti pozivaju na refleksiju, svest o svojim postupcima, obraćanje pažnje na svoje ponašanje i planiranje svojih reakcija. Ovakvim planiranjem se podstiče razvoj i samopouzdanje pojedinca.

  4. Upravljanje stresom. Prevazilaženje prepreka u razvoju kroz coaching smanjuje efekte stresa i čini da pojedinac aktivno doprinese konstuktivnim ishodima rada, vodeći računa o sebi i svojim potrebama.

U borbi za talente koja traje već nekoliko godina, korisno je da imate u svom arsenalu plemenite alate koji pomažu da izaberete najbolje kandidate i zadržite najbolje talente. Kroz ovaj tekst smo sagledali prednosti korišćenja tri izveštaja koji vam mogu pomoći da optimizujete procene koje sprovodite u radnom okruženju.


Korišćenjem kompetenci u procesu selekcije modernizujete proces zapošljavanja, obezbedjujete transaprentnost, strukturu i objektivnu procenu kandidatovih sposobnosti. Sve ovo vodi ka donošenju odluka zasnovanim na podacima u procesu izabora kandidata.

Ukoliko želite da rad sa talentima unapredite, koristite izveštaj o kompetencama sa razvojnim savetima. Ovakav izveštaj se rukovodi prednostima i oblastima za razvoj kandidata i usmerava njegov razvoj predlažući naredne korake koje će dovesti do daljeg razvoja kompetenci. Uvođenjem razvojnih saveta nakon procene podstičete kulturu učenja u organizaciji.


Ukoliko želite da podržite razvoj talenata ulaganjem u kontinuiran razvoj kroz coaching, onda vam u tome može pomoći izveštaj o kompetencama sa savetima za coaching. Coaching se pokazao kao učinkovit metoda razvoja kompetenci i unapređenja radnog učinka. Coaching saveti mogu pomoći i zaposlenom i menadžerom da usmere razvojne aktivnsti u pravcu koji podržava dalje napredovanje.


Primena kompetenci u radnom okruženju nikada nije bila jednostavnija. Sa novim Thalento izveštajima možete unaprediti ključne procese koji vam pomažu da osvojite talente – one koje zapošljavate i one koje već imate u organizaciji.



bottom of page